Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
(Po-Pia, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 100 € a máte dopravu ZADARMO
  1. Úvod
  2. Podľa značky
  3. Masahiro
  4. Masahiro Nôž MSC Nakiri 160 mm

Masahiro Nôž MSC Nakiri 160 mm

MSC Nakiri 160 mm je viacúčelový nástroj, ktorý možno použiť na sekanie, krájanie a krájanie na kocky alebo na jemné sekanie čerstvých produktov. Nôž ... celý popis
Dostupnosť
Do 7-14 dni
Nie sme platcovia DPH
61 €
ks
Číslo produktu:11064
Strážiť cenu / dostupnosť
Kompletné špecifikácie

MSC Nakiri 160 mm je viacúčelový nástroj, ktorý možno použiť na sekanie, krájanie a krájanie na kocky alebo na jemné sekanie čerstvých produktov. Nôž má tvar úzkeho sekáčika, pripomína aj tradičný japonský nôž Usuba, no na rozdiel od jednostranného noža Usuba je nôž Nakiri brúsený obojstranne. Veľmi jemná rezná hrana prechádza cez krájané produkty bez najmenšieho odporu. Samotná váha noža, hoci je malá, je dostatočná na to, aby sa do hĺbky zarezali paradajky, cibuľa a iná zelenina či ovocie. Veľká plocha čepele sa tiež často používa na prenášanie nasekaných produktov z dosky na krájanie priamo na panvicu, hrniec alebo inú nádobu.
 

Nože Masahiro MSC sú určené pre domácich používateľov. Nenájdeme tu veľa špecializovaných nožov rôznych tvarov. Na prácu v domácej kuchyni nájdeme potrebné a najčastejšie používané nože: kuchársky nôž, santoku nôž a malý univerzálny nôž. V ponuke je aj tradičný japonský nôž na krájanie zeleniny - nakiri.
 

Oceľ MBS-26, ktorá bola použitá pri výrobe nožov z tejto série, je unikátnou zliatinou uhlíka (0,85-1,00%), chrómu (13-15%) ako aj molybdénu, mangánu a vanádu. Tento materiál vďačí za svoje jedinečné vlastnosti špeciálnemu tepelnému spracovaniu. Tajomstvo trojstupňového procesu pozostávajúceho z kalenia, ultranízkoteplotného chladenia a popúšťania na tvrdosť 58-59HRC pozná len majiteľ firmy – rodina Hattori. Oceľ získanú týmto spôsobom je možné nabrúsiť na nebývalú úroveň ostrosti a udržanie vysokej agresivity ostria po veľmi dlhú dobu je charakteristickou črtou nožov Masahiro, ktorú uznávajú používatelia na celom svete. MBS-26 patrí do skupiny tzv nehrdzavejúca oceľ, pri kontakte s kyslými produktmi nereaguje zmenou farby ani vône. Udržať nože z tejto zliatiny v perfektnom lesku nie je problém. Postačuje bežné umývanie vo vlažnej vode s prídavkom prostriedku na umývanie riadu. Len nezabudnite nôž po umytí utrieť do sucha.


Rukoväť z palisandru je dokonale profilovaná a opracovaná, takže držaný nôž pôsobí ako prirodzené predĺženie ruky a práca sa stáva jednoduchou a veľmi príjemnou.

 

 

Užitočná informácia:

Všetky nože Masahiro sú mimoriadne ostré, preto ich odporúčame používať opatrne.
Nože Masahiro by sa nemali používať na rezanie mrazených výrobkov (okrem sérií určených na tento účel).
Nože nepoužívajte na iné účely ako na potraviny.
Na rezanie používajte drevené alebo plastové dosky na krájanie.
Nože by sa nemali umývať v umývačkách riadu, pretože poškodzujú ostrie.
Nôž umyte v teplej vode s trochou saponátu.
Po umytí nôž utrite dosucha.
 

Typ ocele: MBS-26
HRC: 58-59
Materiál rukoväte: palisander
Spôsob ostrenia: obojstranný, asymetrický 80/20
Rozmery:
Celková dĺžka (A): 281 mm
Dĺžka čepele (B): 161 mm
Šírka (C): 49 mm
Hrúbka (D): 1,8 mm
Hmotnosť: 110 g

Kde nás nájdete

M.R Štefanika 2556/26

Čadca 02201

Kontakty
Patrik Novotný
Patrik Novotný
(Po-Pia, 8-16 hod.)
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk