Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
(Po-Pia, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 100 € a máte dopravu ZADARMO
  1. Úvod
  2. Podľa značky
  3. Masahiro
  4. Masahiro Nôž Bessen Yanagiba 300 mm

Masahiro Nôž Bessen Yanagiba 300 mm

Masahiro Yanagiba s dĺžkou čepele 300 mm je nôž, ktorého dlhá a štíhla čepeľ sa používa pri krájaní veľmi tenkých plátkov alebo filetovaní rýb. V ázij... celý popis
Dostupnosť
Do 7-14 dni
Nie sme platcovia DPH
186 €
ks
Číslo produktu:16221
Strážiť cenu / dostupnosť
Kompletné špecifikácie

Masahiro Yanagiba s dĺžkou čepele 300 mm je nôž, ktorého dlhá a štíhla čepeľ sa používa pri krájaní veľmi tenkých plátkov alebo filetovaní rýb. V ázijskej kuchyni sa Yanagiba najčastejšie používa na prípravu sushi alebo sashimi. Charakteristický pre tradičné japonské nože, je nabrúsený na jednej strane, čo umožňuje presné, plne kontrolované krájanie produktov, ktoré sa ľahko oddeľujú od noža, odhaľujúc krásny a lesklý povrch rezu - nevyhnutný a cenený detail v japonskej kuchyni. Yanagi v japončine znamená vŕba a názov noža pravdepodobne odkazuje na dlhé a poddajné konáre tohto stromu.

 

Najdôležitejšie vlastnosti Yanagiba sú:
 

dĺžka - dlhá čepeľ sa používa na rezanie iba jednej strany ("smerom k vám"), aby sa po rezaní vyhli cikcakovým stopám a zostal dokonalý prierez,
hrúbka - má veľmi tenkú čepeľ, ktorá umožňuje rezanie malou silou, aby nedošlo k rozdrveniu, zlomeniu alebo roztrhnutiu rezaných výrobkov,
tvrdosť a odolnosť - nože sú vyrobené z veľmi tvrdej a odolnej ocele umožňujúcej dokonalé ostrenie,
konštrukcia noža má uľahčiť oddelenie narezaných plátkov od roviny noža.
 
Nože v tejto sérii boli vyrobené v duchu japonskej tradície a štýlu, ktorý má korene pred stovkami rokov, keď remeselníci kovali tie najlepšie samurajské meče. Čepele nožov Bessen sú vyrobené z ocele s vysokým (1,1%) obsahom uhlíka, kalenej na tvrdosť 61-63 HRC. Nabrúsené na jednej strane remeselníkmi s viac ako 30-ročnými skúsenosťami sú mimoriadne ostré.

 

Rukoväť je vyrobená s japonským zmyslom pre detail, vyrobená zo svetlého magnóliového dreva vystuženého plastovým krúžkom.

 

Tradičná japonská kuchyňa je z veľkej časti založená na rybách a zelenine, ktoré sa pripravujú na rôzne spôsoby. To si vyžaduje použitie špeciálne navrhnutých nožov, ktorým sa ľudovo hovorí nože japonského štýlu. Nože ako Deba, Yanagiba a Usuba sú nástroje, ktoré má určite každý majster sushi.

 

Užitočná informácia:

Všetky nože Masahiro sú mimoriadne ostré, preto ich odporúčame používať opatrne.
Nože Masahiro by sa nemali používať na rezanie mrazených výrobkov (okrem sérií určených na tento účel).
Nože nepoužívajte na iné účely ako na potraviny.
Na rezanie používajte drevené alebo plastové dosky na krájanie.
Nože by sa nemali umývať v umývačkách riadu, pretože poškodzujú ostrie.
Nôž umyte v teplej vode s trochou saponátu.
Po umytí nôž utrite dosucha.
 

Typ ocele: uhlíková oceľ (Ki-gami č. 2)
HRC: 61-63
Materiál rukoväte: magnóliové drevo
Spôsob ostrenia: jednostranný
Rozmery:
Celková dĺžka (A): 448 mm
Dĺžka čepele (B): 290 mm
Šírka (C): 35 mm
Hrúbka (D): n / a
Hmotnosť: 220 g

Potrebujete poradiť?

Patrik Novotný
Patrik Novotný
+421 949 169 481 (Po-Pia, 8-16 hod.)
Kde nás nájdete

M.R Štefanika 2556/26

Čadca 02201

Kontakty
Patrik Novotný
Patrik Novotný
(Po-Pia, 8-16 hod.)
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk