Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
(Po-Pia, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 100 € a máte dopravu ZADARMO
  1. Úvod
  2. Podľa značky
  3. Masahiro
  4. Masahiro Nôž Bessen Takohiki 210 mm

Masahiro Nôž Bessen Takohiki 210 mm

Masahiro Takohiki je nôž, ktorého dlhá čepeľ sa používa pri krájaní veľmi tenkých plátkov alebo filetovaní rýb. V ázijskej kuchyni sa nôž Takohiki, po... celý popis
Dostupnosť
Do 7-14 dni
Nie sme platcovia DPH
115 €
ks
Číslo produktu:16228
Strážiť cenu / dostupnosť
Kompletné špecifikácie

Masahiro Takohiki je nôž, ktorého dlhá čepeľ sa používa pri krájaní veľmi tenkých plátkov alebo filetovaní rýb. V ázijskej kuchyni sa nôž Takohiki, podobne ako nôž Yanagiba, najčastejšie používa pri príprave sushi alebo sashimi. Nôž Takohiki, pochádzajúci z oblasti Tokia, je mierne odlišný od Yanagi z oblasti Osaky. Čo je vidieť na prvý pohľad, na rozdiel od Yanagiby má obdĺžnikový koniec. Tento typ riešenia je užitočný napríklad na zdvíhanie hotových plátkov z dosky na krájanie. Charakteristický pre tradičné japonské nože, je nabrúsený na jednej strane, čo umožňuje presné, plne kontrolované krájanie produktov, ktoré sa ľahko oddeľujú od noža, odhaľujúc krásny a lesklý povrch rezu - nevyhnutný a cenený detail v japonskej kuchyni.

 

Najdôležitejšie vlastnosti noža Takohiki sú:
 

dĺžka - dlhá čepeľ sa používa na rezanie iba jednej strany ("smerom k vám"), aby sa po rezaní vyhli cikcakovým stopám a zostal dokonalý prierez,
hrúbka - má veľmi tenkú čepeľ, ktorá umožňuje rezanie malou silou, aby nedošlo k rozdrveniu, zlomeniu alebo roztrhnutiu rezaných výrobkov,
tvrdosť a odolnosť - nože sú vyrobené z veľmi tvrdej a odolnej ocele umožňujúcej dokonalé ostrenie,
konštrukcia noža má uľahčiť oddelenie narezaných plátkov od roviny noža.
 
Nože v tejto sérii boli vyrobené v duchu japonskej tradície a štýlu, ktorý má korene pred stovkami rokov, keď remeselníci kovali tie najlepšie samurajské meče. Čepele nožov Bessen sú vyrobené z ocele s vysokým (1,1%) obsahom uhlíka, kalenej na tvrdosť 61-63 HRC. Nabrúsené na jednej strane remeselníkmi s viac ako 30-ročnými skúsenosťami sú mimoriadne ostré.

 

Rukoväť je vyrobená s japonským zmyslom pre detail, vyrobená zo svetlého magnóliového dreva vystuženého plastovým krúžkom.

 

Tradičná japonská kuchyňa je z veľkej časti založená na rybách a zelenine, ktoré sa pripravujú na rôzne spôsoby. To si vyžaduje použitie špeciálne navrhnutých nožov, ktorým sa ľudovo hovorí nože japonského štýlu. Nože ako Deba, Yanagiba a Usuba sú nástroje, ktoré má určite každý majster sushi.

 


Užitočná informácia:

Všetky nože Masahiro sú mimoriadne ostré, preto ich odporúčame používať opatrne.
Nože Masahiro by sa nemali používať na rezanie mrazených výrobkov (okrem sérií určených na tento účel).
Nože nepoužívajte na iné účely ako na potraviny.
Na rezanie používajte drevené alebo plastové dosky na krájanie.
Nože by sa nemali umývať v umývačkách riadu, pretože poškodzujú ostrie.
Nôž umyte v teplej vode s trochou saponátu.
Po umytí nôž utrite dosucha.
 

Typ ocele: uhlíková oceľ (Ki-gami č. 2)
HRC: 61-63
Materiál rukoväte: magnóliové drevo
Spôsob ostrenia: jednostranný
Rozmery:
Celková dĺžka (A): 343 mm
Dĺžka čepele (B): 205 mm
Šírka (C): 21 mm
Hrúbka (D): n / a
Hmotnosť: 111 g

Kde nás nájdete

M.R Štefanika 2556/26

Čadca 02201

Kontakty
Patrik Novotný
Patrik Novotný
(Po-Pia, 8-16 hod.)
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk