Masahiro MS-8 Yanagiba nôž 270 mm

- Kompletné špecifikácie
- Komentáre 0
- Masahiro MS-8 Yanagiba nôž 270 mmDo 7-14 dni105 €
Masahiro Yanagiba s dĺžkou čepele 270 mm je nôž, ktorého dlhá a štíhla čepeľ sa používa pri krájaní veľmi tenkých plátkov alebo filetovaní rýb. V ázijskej kuchyni sa Yanagiba najčastejšie používa na prípravu sushi alebo sashimi. Charakteristický pre tradičné japonské nože, je nabrúsený na jednej strane, čo umožňuje presné, plne kontrolované krájanie produktov, ktoré sa ľahko oddeľujú od noža, odhaľujúc krásny a lesklý povrch rezu - nevyhnutný a cenený detail v japonskej kuchyni. Yanagi v japončine znamená vŕba a názov noža pravdepodobne odkazuje na dlhé a poddajné konáre tohto stromu.
Najdôležitejšie vlastnosti Yanagiba sú:
dĺžka - dlhá čepeľ sa používa na rezanie iba jednej strany ("smerom k vám"), aby sa po rezaní vyhli cikcakovým stopám a zostal dokonalý prierez,
hrúbka - má veľmi tenkú čepeľ, ktorá umožňuje rezanie malou silou, aby nedošlo k rozdrveniu, zlomeniu alebo roztrhnutiu rezaných výrobkov,
tvrdosť a odolnosť - nože sú vyrobené z veľmi tvrdej a odolnej ocele umožňujúcej dokonalé ostrenie,
konštrukcia noža má uľahčiť oddelenie narezaných plátkov od roviny noža.
Nože tejto rady sú vyrobené z derivátu VG-10, molybdén-vanádovej, vysoko uhlíkovej nehrdzavejúcej ocele s názvom MBS-26, ktorá bola podrobená trojstupňovému procesu kalenia, až kým nedosiahne tvrdosť 58-59 HRC. Každá čepeľ bola zdokonalená remeselníkmi s viac ako 30-ročnými skúsenosťami, čím sa nože Masahiro dostali na úroveň extrémnej ostrosti.
Rukoväť je vyrobená s japonským zmyslom pre detail, vyrobená zo svetlého magnóliového dreva vystuženého plastovým krúžkom.
Pozor! Nože zo série MS-8 sa dodávajú s dvoma rôznymi logami (nápisy v japonskej alebo latinskej abecede).
Užitočná informácia:
Všetky nože Masahiro sú mimoriadne ostré, preto ich odporúčame používať opatrne.
Nože Masahiro by sa nemali používať na rezanie mrazených výrobkov (okrem sérií určených na tento účel).
Nože nepoužívajte na iné účely ako na potraviny.
Na rezanie používajte drevené alebo plastové dosky na krájanie.
Nože by sa nemali umývať v umývačkách riadu, pretože poškodzujú ostrie.
Nôž umyte v teplej vode s trochou saponátu.
Po umytí nôž utrite dosucha.
Typ ocele: MBS-26
HRC: 58-59
Materiál rukoväte: magnóliové drevo
Spôsob ostrenia: jednostranný
Rozmery:
Celková dĺžka (A): 403 mm
Dĺžka čepele (B): 265 mm
Šírka (C): 35 mm
Hrúbka (D): 2,5 mm
Hmotnosť: 116 g
Potrebujete poradiť?
